Pdr Tanıtımı

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ NEDİR?

BU HİZMETLERLE ÖĞRENCİYE                         KAZANDIRILMAK İSTENEN NELERDİR.?

 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesine yardımcı olmak , gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini tanıması ve geliştirmesi; ailesi, okulu ve çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurması ve dengeli bir uyum sağlaması , nihai amaç olarak kendini gerçekleştirmesi için, uzman kişilerce yürütülen hizmetlerdir.

Bu Hizmetler Yürütülürken Şu Hususlara Dikkat Etmek Gerekir;

 

  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik; bireye doğrudan yapılan tek yönlü bir yardım değildir.
  • Bireyin yapamadıklarını onun yerine yapmak değildir.
  • Bireyin sadece bir yönüyle ilgilenmek değildir.
  • Disiplin, yargılama ve ceza verme işi değildir.
  • Sadece bilgi aktarma işi değildir.

 

Korkut Ata İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak amacımız : Kendine güvenen , sağlıklı karar verebilen, dürüst, terbiyeli, milli , manevi ve ahlaki değerlere bağlı, gücünü şanlı geçmişinden alan , geleceğe umutla bakan , hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayan,inançlı ,nesiller yetiştirmektir.

Bu amaca yönelik olarak ve çocukları  daha iyi tanımak , kendilerini tanımalarına yardımcı olmak  için test , anketler , bireysel görüşme ve grup çalışmaları ,veli görüşmeleri, aile ziyaretleri,ailelere yönelik seminerler,öğrencilere Orta Öğretime Geçiş Sistemi, SBS, ergenlik dönemi , ders programı , verimli ve etkili ders çalışma yöntemleri,zararlı alışkanlıklardan korunma,arkadaşlık , etkili iletişim yöntemleri, empati kurma, öz güven eğitimi, girişkenlik – çekingenlik  etkinlileri , meslekler ve bir üst eğitim- öğretim kurumları hakkında bilgilendirme v.b çalışmalar yapılmaktadır.

Anne baba olarak sizlerden isteğimiz çocukların takipçisi olmanız , okul ile iletişimi iyi tutmanız ve çocuğunuzu iyi tanımanızdır. Çocuğunuzu ne kadar iyi tanırsanız o kadar az sorun yaşayacaksınızdır. Çocuklara bırakacağınız en güzel miras dinleme becerisi kazandırmaktır.  Çocukları kardeşiyle veya başka çocuklarla lütfen kıyaslamayın. Sizi başka anne baba ile kıyaslasalar hoşunuza gider mi? Gitmez dediğinizi duyar gibiyim.Çocukları kıyaslamakta onların hoşuna gitmez ve çok yanlış bir tutumdur. Çocuklara yapacağınız en güzel iyilik onları adam yerine koyarak , onları farklı bir kişi olarak kabul edip , etkili bir şekilde dinlemek ve anlamaya çalışmaktır. Anne baba olarak söz ve davranışlarınızda tutarlı olun ve ortak hareket edin. Yapamayacağınız şeyleri söz vermeyin , tehditler savurmayın. Çocuğunuzu koşulsuz sevin . Çünkü her şeye rağmen o sizin çocuğunuz sizde onun anne ve babasısınız . Çocukların sevgiye aç olduklarını unutmayınız. Beden ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığınız gibi , psikolojik ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışın.

İşte PDR servisinin en önemli amaçlarından biri de budur.

 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK  VE REHBERLİK SERVİSİ OLARAK KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK, SİZİ DİNLEMEYE HAZIRIZ.

                                                                                                     

 

24.01.2020 321